Vulin položio venac na spomenik kralja Aleksandra u Marseju 1Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova (mup.gov.rs)

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin položio je lovorov venac na spomen-ploču na mestu gde je ubijen Aleksandar Prvi Кarađorđević, a potom položio i cveće na memorijalni spomenik kralju Jugoslavije Aleksandru Prvom i francuskom ministru inostranih poslova Žan Luju Bartuu (Jean Louis Barthou), saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

„Кralj Aleksandar Prvi Кarađorđević, kralj Jugoslavije, bio je prva žrtva fašizma. Ubila ga je udružena nemačka i italijanska služba, zajedno sa ustašama i probugarskim VMRO-om. Vlado Černozemski je samo povukao obarač, taj nepomenik i nije mnogo važan, ali su važne sile koje su se urotile da unište Jugoslaviju, a sa njom na prvom mestu da unište i Srbiju i srpski narod“, rekao je ministar Vulin u Marseju.

On je ukazao da „Srbi lako zaboravljaju“ i da kralj Aleksandar u Beogradu „nema ni jedne jedine ulice, nema ni jedan jedini spomenik“.

„Moramo se setiti da smo mi uvek bili na pravoj strani istorije, a da oni koji nas danas uče gde bi trebalo i kako bi trebalo da budemo su uvek bili na pogrešnoj strani istorije“, poručio je ministar istakavši da je ponosan na Srbiju i srpski narod koji pripadaju slobodarskoj i antifašističkoj strani sveta.

Vulin će se, kako je saopšteno, danas sastati sa najvišim rukovodiocima kompanije „Erbas“ (Airbus) u Marseju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari