Vulin ponovio da je Račak laž 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da se najavama stvaranja „Velike Albanije“, hapšenjem Srba i upadima Rosu jedinica na sever Кosova i Metohije, sprovodi sistematska destabilizacija regiona i da je stabilnost posebno narušena odbijanjem Prištine da se drži Briselskog sporazuma i formira Zajednicu srpskih opština.

„Nije više pitanje da li Priština destabilizuje region, već da li Evropska unija to dopušta svesno ili iz slabosti“, rekao je Vulin, a prenelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova u saopštenju povodom ocene ministarke spoljnih poslova Kosova Donike Gervale da Srbija destabilizuje region.

Vulin je istakao da bi predstavnici Prištine pre nego počnu da govore o Srbima ili stabilnosti, najpre morali da objasne zašto još nisu ispunili Briselski sporazum i kada misle da održe svoju potpisanu i datu reč.

„I da pojasnim još jednom, služeći se naslovom dokumetarnog filma snimljenog od strane nemačkog ARD: sve je počelo velikom laži“ i da, Račak je laž“, rekao je Vulin.

Ministarka spoljnih poslova Kosova Donika Gervala izjavila je danas u Londonu da je Srbija odgovorna za sistematsku destablizaciju regiona, a Vulina je optužila za eskalaciju retorike, jer je izjavio da je Račak laž.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari