Vulin: Posetioci Exita-a biće bezbedni, ali će policija kažnjavati ako pronađe dilere ili konzumente droge 1Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin posetio je danas novosadsku tvrđavu i prostor na kome će se održati muzički festival Egzit i naglasio da će policija učiniti sve da svi posetioci festivala Egzit budu sigurni i bezbedni, ali je isto tako upozorio da ne uzimaju narkotike.

„Učininićemo sve što je u našoj moći da sprečimo, koliko god možemo konzumiranje narkotika, da svakog narko-dilera uhapsimo, privedemo pravdi, a i sve one koji konzumiraju drogu da upozorimo da je to krivično delo i da ćemo učiniti baš sve da im to otežamo“, istakao je ministar Vulin, a prenosi MUP.

Ministar je podvukao da nema opravdanja za konzumiranje narkotika.

„Dođite, provedite se, uživajte u muzici, ali nemojte se drogirati, nema opravdanja. Ne postoji ni jedno opravdanje da se drogirate, ne postoji ni jedno opravdanje da otrujete neko dete drogom, ne postoji nijedno opravdanje da upropastite svoj život ili tuđi život tako što ćete se drogirati, tako što ćete na Egzitu učiniti nešto jako glupo zato što ste bili drogirani“, poručio je ministar policije.

On je naveo da će policija svakog koga pronađe, bez obzira da li je diler ili konzument droge, u skladu sa zakonom kazniti.

„Policija će učiniti sve da smanji količinu narkotika, a svakog koga pronađemo, bez obzira da li je bio diler ili konzument, učinićemo sve što je u našoj moći da završi u zatvoru i da za to bude kažnjen“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova prilikom obilaska petrovaradinske tvrđave na kojoj od sutra počinje održavanje festivala Egzit.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Vulin: Posetioci Exita-a biće bezbedni, ali će policija kažnjavati ako pronađe dilere ili konzumente droge”

  1. Zašto neko nije priupitao ministra po kom je to zakonu konzumacija krivično delo? Prema srpskoj zakonskoj regulativi, niti konzumacija, niti kupovina narkotika nisu krivična dela, dok to jesu prodaja i posedovanje, ali i posedovanje je u vrlo sivoj zoni, jer postoji faktor „lična upotreba“. Sredite zakon, pohapsite sami sebe jer ste vodeći proizvođači narkotika, pa onda mudrujte kako će neko da se provodi.

  2. Čuj njega konzumente uhapsiti i kazniti?? To nema nigde na svetu, sem u saud.arabiji, turskoj, i sličnim zemljama. Ali u evropi… Čak i posedovanje male količine nebi smeli da kažnjavaju zbog lične upotrebe. To samo u Srbiji može. A i žandari, ja znam bar 5, 6 pandura koji se redovno rade, a da nespominjem one ožderanice koji jedva uđu u auto kada im se smena završava. Neka gosp. Vulin izbaci kukolj iz svoga žita, pa onda neka priča kako ko da se provodi

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.