Vulin: Požar na Vršačkom bregu suštinski ugašen, u toku dogašivanje 1foto (BETAPHOTO/MUP SRBIJE)

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je požar na Vršačkom bregu suštinski ugašen i da se radi dogašivanje na pojedinim lokacijama, saopštilo je ministarstvo.

Vulin je prilikom obilaska pripadnika Sektora za vanredne situacije, koje su od subote gasile požar na severnoj strani tog brega, kazao da će oni ostati da dežuraju tu još neko vreme, da se vatra ne bi ponovo pojavila.

„Juče smo imali požar u Vršcu na 45 hektara i u Preševu na 50 hektara i ugasili smo i jedan i drugi. Setite se samo kolega iz Slovenije koji su požar gasili sedam dana. Čitav region gori. U Srbiji jeste daleko najbolja situacija, jer su vatrogasci najbolje obučeni i opremljeni, a biće i još bolje opremljeni“, naveo je ministar.

On je objasnio da se u Srbiji u protekla 24 časa desio 151 požar na otvorenom, naglašavajući da taj podatak govori „koliko smo neodgovorni i koliko će se te stvari dešavati“.

Na severnoj strani Vršačkog brega gorelo je nisko rastinje i šuma. Vatrogasci su u subotu uveče sprečili širenje požara ka repetitoru i vodotornju za snabdevanje vodom, a u požaru niko nije povređen.

Požar je gasilo 50 vatrogasaca-spasilaca sa 16 vozila iz Pančeva, Beograda, Zrenjanina i Novog Sada, deset pripadnika policije iz Vršca, kao i deset radnika JKP „2. oktobar“ sa dve autocisterne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari