Vulin uručio nagrade pripadnicima MUP-a: Srbija ima ljude na koje može da se osloni 1Foto: MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin uručio je danas tradicionalne nagrade najhrabrijem i najposvećenijem policijskom službeniku, ali i omiljenom kolegi među pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, navodi se u saopštenju.

Na svečanoj dodeli priznanja, ministar Vulin je istakao da nijedan od nagrađenih policijskih službenika nije tražio niti očekivao da bude nagrađen, jer je za njih najveća nagrada da brinu o svojoj državi i narodu.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova je veliko i brojno ministarstvo u kome ne prođe ni jedan jedini dan da ne bude podviga koji je vredan pažnje i obeležavanja, ali isto tako ne prođe ni jedan jedini dan u kome se podvig vredan pažnje i obeležavanja zaboravi, skloni u stranu, često u njega ne veruje. Razlog što smo se danas okupili je da skrenemo pažnju ne Ministarstvu, jer mi znamo sa kakvim ljudima radimo, već Srbiji da zna kakvi ljudi je čuvaju, paze, brane“, naglasio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, policajci razumeju i kada ih neko ne ceni, kada okreće glavu od vrlina koje poseduju, umeju da razumeju kada su naši sugrađani ljuti bez razloga, bez opravdanja i sve to jer vole svoje sugrađane, svoju Srbiju u kojoj živimo i zbog koje radimo.

Specijalno priznanje, statua „Grifona“, koja se tradicionalno dodeljuju u Ministarstvu unutrašnjih poslova uručena je za izuzetnu hrabrost Nenadu Obradoviću, pripadniku Interventne jedinice 92 Policijske uprave za grad Beograd.

„Grifona“ za izuzetnu posvećenost, u okviru ove tradicionalne manifestacije, dobila je Fatima Dangalak, zaposlena na Upravnim poslovima u Policijskoj upravi Novi Pazar, dok je titulu omiljenog kolege ponela Dragana Stevanović, pripadnica saobraćajne policije u Kraljevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari