Vulin: Vojska Srbije brine o svojima 1Foto: MOD (Arhiva)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića, uručio je danas ključeve od 23 stana aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Ministar Vulin, je tom prilikom istakao, da je od jula prošle godine do danas, Vojska Srbije kroz subvencionisane kredite i obezbeđivanje stanova, rešila stambeno pitanja za 1.214 svojih pripadnika.

– Vojska Srbije brine o standardu svojih pripadnika i uvek će voditi računa o svim svojim pripadnicima bez obzira da li su u aktivnom sastavu ili su penzioneri. Za nas, tu razlike i nema. Svaki pripadnik Vojske Srbije zna da će Vojska Srbije brinuti o njemu, od onog momenta kada postane njen pripadnik, kada uđe u proces školovanja, pa dokle god postoji. Vojska Srbije je tu da brine o svojima – naglasio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, radi se na vraćanju sistema, koji je bio planski i namerno rušen, sistema koji brine o svojim ljudima.

– Kada ste u Vojsci, kada ste deo Vojske, vi ste do kraja života zbrinuti. Do kraja života ćemo brinuti o vama, o vašim potrebama, o potrebama vaše porodice. Tako se ponaša odgovorna vojska, ali tako se ponaša i odgovorna država, jer oni koji su svoje živote posvetili odbrani, sigurnosti i miru za svakog građanina naše zemlje, moraju da znaju da se poštuju, da se cene i da će se o njima i njihovim porodicama brinuti – naglasio je ministar odbrane.

On je,takođe, podsetio da će ove jeseni započeti ciklus velike masovne stambene izgradnje za pripadnike bezbednosnog sektora.

– Tako će stambeni problemi pripadnika Vojske Srbije biće rešavani daleko brže, nego do sada, nadamo se jeftinije, a sigurni smo kvalitetnije. Vojska Srbije brine o svojima – poručio je ministar Vulin.

Među onima kojima su danas uručeni ključevi je i pukovnik Milan Milovanović, koji je na rešavanje stambenog pitanja čekao 28 godina, a ove jeseni u dvoiposoban stan na Novom Beogradu usleliće se sa svojom porodicom.

– Danas je za članove moje porodice, a i mene, poseban dan. Nakon višedecenijskog predanog rada u službi, današnj čin dodele ključeva, lična je satisfakcija za sav uložen napor i trud – naglasio je pukovnik Milovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari