Vulin: Zapustili smo boks, tu plemenitu veštinu 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenio je danas da će predstojeće svetsko prvenstvo u boksu, koje će biti održano u Beogradu, radom Vlade Srbije, predsednika Aleksandra Vučića i Bokserskog saveza Srbije „biti zapamćeno“, kao i da će nagradni fond na takmičenju biti najveći u istoriji tog sporta.

On je večeras, kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, prisustvovao završnom turniru Pojedinačnog seniorskog prvenstva u boksu Srbije u Šapcu.

Vulin je naveo da se za svetsko prvenstvo u boksu do sada prijavilo 85 zemalja, da će ih možda biti i više, i da očekuje dolazak slavnog boksera Majka Tajsona „i mnogih drugih šampiona“.

„Zapustili smo (boks), zaboravili smo tu plemenitu veštinu, stavili je sa strane i sada je prilika da se vrati na velika vrata… Dobar bokser ne može biti loš čovek“, rekao je Vulin.

On je dodao da je za Ministarstvo unutrašnjih poslova boks izuzetno važna veština, „ne samo zbog kondicije, već sistema vrednosti koje uspostavlja“, a da je u saradnji sa Sportskim savezom Srbije organizovano takmičenje u više kategorija za policijske službenike, kroz koje je do sada prošlo više hiljada policajaca.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova polaže puno na sport. U planu je formiranje sportske čete u okviru MUP-a, ne samo za naše izvanredne pojedince, već i za profesionalce u manjim sportovima koji su nama bitni, poput džuda ili streljaštva. Ideja je da oni budu zaposleni u Ministarstvu i da nastave da se bave profesionalno sportom, a kada završe karijeru radiće kao instruktori“, rekao je ministar.

Svetsko prvenstvo 2021. godine u boksu održaće se u Beogradu, od 24. oktobra do 6. novembra.

Glavni grad Srbije prethodno je bio domaćin najboljim bokserima sveta 1978. godine.