Za 11 gradova u Srbiji Ministarstvo izdvojilo 100 miliona dinara pomoći za bolju bezbednost u saobraćaju 1Foto: Instagram/Goran Vesić

Ministar građevinarstva Goran Vesić uručio je danas u Kuli predstavnicima 11 gradova i opština ugovore u okviru programa podrške, kroz koje je Ministarstvo izdvojilo 100 miliona dinara za pomoć u primeni inovativnih rešenja u oblasti saobraćaja, kako bi se bezbednost građana podigla na viši nivo.

Podršku u okviru ovog programa dobili su Kikinda, Boljevac, Apatin, Sombor, Vladičin Han, Kraljevo, Blace, Subotica, Vlasotince, Dimitrovgrad i, današnji domaćin ceremonije, Kula, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Zahvaljujući sredstvima koje je izdvojilo Ministarstvo, uz novac koji će uložiti opštine i gradovi, između ostalog, biće postavljene kamere za prepoznavanje registarskih tablica, table za merenje brzine, instalirana svetlosna signalizacija, sistem za merenje vozila u pokretu i drugo kako bi se osigurala veća bezbednost građana, a pre svega dece.

Vesić je istakao da je Kula opština koja na najbolji način pokazuje šta znači imati koristi od ravnomernog razvoja Srbije, jer će se uskoro naći na auto-putu, pruzi kojom će se voziti 120 kilometara na sat.

On je istakao da će se truditi da u budućnosti Srbija ima što više opština koje će se prijavljivati za učešće u projektu, da što više njih oseti boljitak, da budu bolja mesta za život ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari