Javni poziv za dodelu 1,4 milijarde dinara za finansiranje infrastrukturnih projekata 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije raspisalo je javni poziv za dodelu 1,4 milijarde dinara gradovima i opštinama za finansiranje razvojnih infrastrukturnih projekata, objavljeno je danas na Instagram nalogu ministra Gorana Vesića.

Pravo učešća na javnom pozivu imaju sve jedinice lokalne samouprave, naveo je Vesić , dodajući da su prošle godine na konkursu mogle da učestvuju samo opštine iz dva regiona u Srbiji.

U okviru projekta integralnog razvoja Ovčarsko-kablarske klisure, gradi se stakleni vidikovac na Kablaru, uređuje centar Ovčar banje, dok se u Kraljevu gradi pasarela do Magliča, u Lebanu se radi Caričin grad, kao i bio-postrojenje sa botaničkom baštom u tom gradu, podsetio je Vesić.

Projekti koji će biti prihvaćeni moraju se odnositi na oblasti saobraćaja, turizma, životne sredine, privrede, kulture i poljoprivrede.

Rok za podnošenje prijava je 20. mart, odnosno 30 dana od dana raspisivanja javnog poziva, a krajnji rok za realizaciju projekata je 31. decembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari