Za većinski kapital kruševačke konfekcije „Zvezda“, koja bi 21. maja trebalo da šesti put bude ponuđena na aukciji, nije se prijavio nijedan potencijalni kupac, niti uplatio depozit, saopštila je juče ta kompanija. Direktor „Zvezde“ Živan Nikolić kazao je da je i ovoga puta potencijalne kupce najverovatnije obeshrabrio broj zaposlenih u kruševačkoj konfekciji.

– „Zvezda“ je danas, posle preduzeća „Prvi maj“ u Pirotu, po broju zaposlenih najveća konfekcijska kuća u Srbiji i u više navrata su zainteresovani partneri bili iznenađeni činjenicom da zapošljava oko 200 radnika – kazao je Nikolić. Dodao je da još uvek postoji mogućnost da se neko od njih naknadno javi do termina predviđenog za aukciju, ali da su šanse za to veoma male.

U prospektu za novu aukciju kao početna cena za „Zvezdu“ navedeno je 6,8 miliona dinara, što je dva puta manje od ponuđene cene na prošloj, a čak 12 puta manje od tražene cifre prilikom prve aukcije u decembru 2008. godine, kada je početna cena iznosila 86,9 miliona dinara. Po Nikolićevim rečima, „Zvezda“ se, u iščekivanju konačnog nalaženja strateškog partnera, uveliko priprema za novu modnu sezonu i proizvodnju kolekcije jesen-zima u saradnji sa domaćim i stranim partnerima.

„Zvezda“ je jedina kruševačka firma koja je uspela da izađe iz stečaja, koji je trajao od oktobra 2002. do sredine 2005. godine, te da uđe u proces privatizacije. U sezoni, kapacitet firme koji iznosi oko 5.000 odevnih predmeta mesečno, u potpunosti je uposlen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari