Za bacanje petardi kazna i do 100.000 dinara

Ostavite komentar


  1. To je drzava Srbija za paljenje kuce novinara Jovanovica 50000 a za petardu 100000 .ej Srbijo opametise.

    1. To nije za poređenje. Slučaj novinara Jovanovića je jasan ko dan, zamerio se lokalnoj vlasti, to se vidi i u presudi suda, politički slučaj, da ima građana oni bi tražili od vlasti da nađe nalogodavca i da ih sve kazni kao u svakoj normalnoj državi.
      A što se tiče petardi, vidiš ako od tog zvuka (stresa) strada 4000 pasa šta misliš koliko je umrlo ljudi (od tog stresa!)? Bacanje eksplozivnih naprava treba da bude tretirano kao izazivanje opšte opasnosti tj. „pokušaj ubistva“….

  2. Za bacanje petarde 100.000, a za paljenje kuće novinara, dok je čovek unutra, uz pucanje iz oružja na vrata da se spreči da izađe – 50.000.

  3. za prodaju petardi? Postoji li kontrolisana prodaja petardi i da li se zna ko sme biti kupac? Ako nekome omogućiš da se registruje za prodaju petardi, a pri tom nema jasnih ograničenja kome sme da ih proda, jasno je da se niko neće ubiti jureći one koje bacaju široko dostupne petarde, još manje će trošiti vreme na pisanje kazni. Da li iko veruje da je prosečnom srbinu stalo do reakcije okoline na bačenu petardu? Briga nas za jadne životinje. Kladim se da petarde kupuju i bacaju i vlasnici pasa. Izbaci iz šifrarnika šifru za prodaju pirotehnike, skloni ulične prodavce, jer ako žele inspektori i policajci mogu to efikasno da odrade i onda nećemo čitati ovakvu vest. Jedno je sigurno, 99,9% bacača petardi neće biti sankcionisano.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.