Dva udruženja građana iz Prijepolja i po jedno iz Nove Varoši i Priboja potpisali su nedavno u Prijepolju ugovore sa Programom razvoja opština u jugozapadnoj Srbiji (PRO) i na taj način je ozvaničen početak realizacije projekata koji su dobili finansijsku podršku u okviru drugog kruga Fonda za učešće građana. Ukupna vrednost ova četiri projekta iznosi više od 25 hiljada evra.

Projekat „Sa margina društva u centar društvenog života“ realizovaće Udruženje građana „Forum žena Prijepolja, a Udruženje građana „Sveti Bor“ iz prijepoljskog sela Kamena Gora dobilo je finansijsku podršku PRO programa za projekat u vezi uređenja prostora oko višestoletnog bora u ovom mestu. Udruženje poljoprivrednih proizvođača „Javorci“ iz Nove Varoši realizovaće projekat edukacije seoskih domaćinstava u oblasti turizma, a Udruženje građana iz Priboja „Ženska inicijativa“ radiće na projektu „Ovde smo zbog građana“. Prema rečima Marka Vujačića, službenika za odnose sa javnošću Programa razvoja opština u Jugozapadnoj Srbiji, zajedničko za sve ove projekte, čiju realizaciju finansira PRO je to što su nastali u partnerstvu udruženja građana i institucija lokalnih samouprava.

– PRO program je ustanovio Fond za učešće građana u novembru 2007. godine. U prvom krugu Fonda realizovano je 19 projekata udruženja građana, ukupne vrednosti od 75 hiljada evra. U drugom krugu biće realizovano 15 projekata ukupne vrednosti od 100 hiljada evra, rekao je Nermin Hasanović, koordinator PRO-a za socijalne programe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari