“Za dve godine pregazili su mi tri mačke”: Muke stanara ulice u Zaječaru kroz koju jure vozači 1Foto: M. S. / Danas

Zaječarcu Mišelu Kračunoviću su za manje od dve godine pregažene tri mačke zbog, kako kaže, prebrze vožnje bahatih vozača naročito u večernjim satima. Poslednji incident se dogodio pre nekoliko dana, a i drugi stanari ove ulice su imali slične probleme.

Skoro da ne prođe mesec, a da neka mačka ili pas ne nastradaju u u ulici 14. srpske udarne brigade, koja se nalazi u naselju Kotlujevac u Zaječaru. Najstrašnije je što se u njoj nalazi OŠ “Hajduk Veljko”.

Prema rečima Mišela Kračunovića, koji živi u pomenutoj ulici jeste jer „vozači ne poštuju ograničenje brzine“.

„Umesto da voze 50 kilometara na čas, koliko je dozvoljeno u naseljnom mestu, ovde voze i preko 80. Malo dalje nalazi se OŠ “Hajduk Veljko”. Tamo su postavljeni usporivači brzine, ali ih je vreme pojelo”, objašnjava Kračunović.

“Za dve godine pregazili su mi tri mačke”: Muke stanara ulice u Zaječaru kroz koju jure vozači 2
Foto: M. S. / Danas

Kako on ističe za Danas, oronuli usporivači u jednom delu ulice dovode do toga da vozači često prekorače dozvoljenu brzinu.

“Deca se vraćaju iz škole našom ulicom. Osim njih, ugroženi su ostali pešaci, ali i životinje. Pre par dana neko mi je zgazio mače, Pored mog zgazio je još jedno.To je treća mačka koju su mi zgazili za manje od dve godine”, ističe svoj problem Mišel Kračunović.

“Za dve godine pregazili su mi tri mačke”: Muke stanara ulice u Zaječaru kroz koju jure vozači 3
Foto: M. S. / Danas

On kaže da nisu njegove mačke jedine nastradale. Takođe, pas njegove komšinice je udaran nekoliko puta.

“Nekoliko puta su se čak dešavali i udesi, takođe, zbog neprilagođene brzine”, kaže Kračunović.

On dodaje da bi voleo da se usporivači brzine postave u njihovoj ulici, ali je svestan da „ljudi to ne vole pošto se žale da oštećuju vozila“.

Marina Mikić ,koja živi pored ulice 14. srpske udarne brigade, ističe za Danas da su joj dva puta udarili psa.

“Za dve godine pregazili su mi tri mačke”: Muke stanara ulice u Zaječaru kroz koju jure vozači 4
Foto: M. S. / Danas

“To je pas koga sam ja udomila. Dva puta je udaran. Jednom sam prisustvovala kada su ga namerno kolima udarili. Ja sam to gledala. To kuče je operisano”, ističe ona.

Kako ona kaže, u ulici svake večeri izgleda kao da se vozi reli.

“To se daju gasovi. To je stvarno užasno. Ne vidim rešenje kako se to može zaustaviti. Vozači su postali toliko bahati, da više ne vode računa ni o sebi, a tek ne vode računa o drugima. Katastrofa”, objašnjava ona.

Veterinar iz Zaječara, koji je želeo da ostane anoniman, ističe za Danas da ne prođe nedelja da neko ne donese mače ili kuče iz te ulice kod njega u ordinaciju.

“Bukvalno jedna ili dve životinje nedeljno. Negde se prođe samo injekcijama, ali često je potrebna i operacija. Moram da istaknem da je čuvanje životinje odgovoran posao. Bojim se da pojedini vlasnici olako uzimaju životinje. Mogu zamisliti da u takvim uslovima, neko dete istrči ispred vozila”, objašnjava veterinar iz Zaječara.

Dopisnik Danasa pokušao je da kontaktira nadležne iz Urbanizma u Zaječaru, ali nakon nekoliko poziva, niko nije odgovarao na naše pozive.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari