Za energetsku sanaciju stambenih objekata u Užicu 10 miliona dinara 1Grad Užice/Foto: Ana Milošević/Danas

Grad Užice u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike raspisao je javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije stambenih objekata u Užicu, za šta je izdvojeno deset miliona dinara.

Poziv se odnosi na privredne subjekte koji će učestvovati u energetskoj sanaciji i to za mere energetske sanacije porodičnih kuća i stanova ugradnjom solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i unapređenje termotehničkog sistema ugradnjom kalorimetara, cirkulacionih pumpi i termostatskih ventila i delitelja toplote.

Prema rečima gradske većnice za zaštitu životne sredine, energetsku efikasnost i turizam Nade Jovičić, za ovaj poziv planirano je ukupno 10 miliona dinara.

“Ministarstvo rudarstva i energetike i grad Užice izdvojili su po pet miliona dinara. Za meru nabavke i ugradnje solarnih panela opredeljeno je 8 miliona, a za unapređenje sistema grejanja 2 miliona dinara”, rekla je Jovičić.

Javni poziv za privredne subjekte otvoren je do 9. septembra, a domaćinstva koja ostvare pravo na sufinansiranje mogu nabaviti dobra ili usluge isključivo od preduzeća izabranih na ovom konkursu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari