Opštinske organizacije Liberalno demokratske partije iz Kule, Vrbasa i Sombora nastupili su zajednički sa inicijativom da se od lokalnih samouprava ove tri opštine zatraži podrška za smanjenje iznosa putarine koji se primenjuje na autoputu Subotica – Novi Sad. Somborski, kulski i vrbaski LDP traži da se iznos putarine uskladi sa kilometražom na relaciji Vrbas – Novi Sad i Vrbas – Subotica, jer je neprihvatljivo da putarina od Vrbasa do Novog Sada, za 40 kilometara, bude ista kao i putarina od Subotice do Novog Sada, gde razdaljina iznosi oko 100 kilometara.

Opštinske organizacije Liberalno demokratske partije iz Kule, Vrbasa i Sombora nastupili su zajednički sa inicijativom da se od lokalnih samouprava ove tri opštine zatraži podrška za smanjenje iznosa putarine koji se primenjuje na autoputu Subotica – Novi Sad. Somborski, kulski i vrbaski LDP traži da se iznos putarine uskladi sa kilometražom na relaciji Vrbas – Novi Sad i Vrbas – Subotica, jer je neprihvatljivo da putarina od Vrbasa do Novog Sada, za 40 kilometara, bude ista kao i putarina od Subotice do Novog Sada, gde razdaljina iznosi oko 100 kilometara. Naime, na ovoj relaciji putarina za putničke automobile košta 280 dinara i taj iznos plaćaju i vozači koji kreću iz Subotice kao i oni koji se na autoput uključe kod Vrbasa.
– Ovakav način naplate putarine dovodi do toga da vozači sa teritorije opština Vrbas, Kula i Sombor plaćaju gotovo 10 dinara po kilometru puta na putu do Novog Sada, dok vozači sa područja Subotice plaćaju nešto više od 3 dinara po kilometru. Podnećemo zahteve u sve tri opštine da lokalni parlamenti do 31. decembra donesu odluku i upute inicijativu nadležnim ministarstvima da se na uključenje na put E-75 kod Vrbasa postavi naplatna rampa i da se na njoj naplaćuje odgovarajuća putarina do Novog Sada, odnosno do Subotice, u skladu sa kilometražom na tim relacijama. Na taj način će se sprečiti trenutna pljačka stanovnika naših opština“, rekao je Luka Žižić, menadžer OO LDP u Kuli.
Ukoliko lokalne samouprave Sombora, Kule i Vrbasa ne prihvate ovaj predlog, ova partija će organizovati prikupljanje potpisa građana i peticija će biti direktno upućena državi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari