Za koliko bi moglo da poskupi daljinsko grejanje u Vranju 1Foto: Dušan Pešić/Danas

Iz Javnog preduzeća „Novi Dom“ u Vranju, koje se bavi daljinskim grejanjem, od Gradskog veća zatražili su povećanje cena grejanja za fizička lica u iznosu od 10 procenata, a za povlašćene korisnike, među kojima je i Zdravstveni centar, za 30 procenata.

„Ova odluka je iznuđena povećanjem cena energenata u prvom redu mazuta, koji zajedno sa električnom energijom sa 75 procenata utiče na proizvodnju električne energije“, navodi se u Obrazloženju zahteva za povećanje cene grejanja koje je potpisao predsednik Nadzornog odbora ovog preduzeća Nenad Tasić.

Iz „Novog Doma“ navode da će cena „morati da bude ponovo korigovana ukoliko dođe do poskupljenja mazuta čija je trenutna cena 115,36 dinara po kilogramu“, a „trenutni zahtev za višim cenama je najmanji u skladu sa aktuelnom situacijom“.

Vranjanci su do sada plaćali cenu grejanja stambenog prostora 89,48 dinara bez PDV-a, a po novoj ceni grejanje bi koštalo 98,42 dinara.

Za povlašćene korisnike nova cena grejanja bi bila 153,86 dinara umesto dosadašnjih 118,36.

Zahtev JP „Novi Dom“ za korekciju cena dostavljen je članovima Gradskog veća na odlučivanje 7. juna, a ovaj zahtev biće razmatran na prvoj narednoj sednici.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari