Za koliko je Viši sud u Novom Pazaru smanjio kaznu muškarcu koji je ubio rođaka i lakše ranio njegovog sina 1Foto: N. Kočović

Viši sud u Novom Pazaru smanjio je u ponovljenom postupku kaznu Dejanu L. (28) sa 12 na tri godine zatvora i odlučio da ga pusti iz pritvora do pravnosnažnosti presude zbog ubistva rođaka Nebojše L. (48) i lakšeg ranjavanja njegovog sina U.L. (22).

Za razliku od prvog suđenja, čiju presudu od 12 godina zatvora je Apelacioni sud ukinuo zbog bitnih povreda odredaba krivičnog postupka, Dejanu L. se sudilo za ubistvo na mah, a nakon što je postupajući tužilac prekvalifikovao delo sa ubistva.

Sudsko veće je, kako je rečeno u sudnici, utvrdilo je na novom suđenju da je ubistvu prethodila prepirka dvojice rođaka, koji su od ranije bili u lošim odnosima, tokom koje je Nebojša opsovao Dejana, a potom ga i udario staklenom flašom u glavu nanevši mu lakše povrede.

Nakon toga, okrivljeni je iz dukserice izvadio nož dužine 20 centimetara i ubodima u grudni koš ga usmrtio, a potom i lakše povredio njegovog sina U.L.

Za ubistvo na mah osuđen je na dve godine i 10 meseci zatvora, a lake telesne povrede četiri meseca, odnosno, na jedinstvenu kaznu zatvora od tri godine.

Obrazlažući presudu, predsednica sudskog veća navela je da je do sukoba došlo “isključivo radnjama pokojnog Nebojše”, te da je okrivljeni njegovim napadom i vređanjem doveden u “stanje jake razdraženosti” i “privremene duševne poremećenosti” tokom koje mu je bila bitno smanjenja sposobnost shvatanja značaja dela.

Kako se radi o prvostepenoj presudi, Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru i branilac okrivljenog imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari