Za medicinskog tehničara trebalo 90 bodova, novopazarski osnovci neće u modelare, mašince i hotelijere 1Foto: N. Kočović

Kao i ranijih godina, svršeni osnovci u Novom Pazaru najviše su bili zainteresovani za nastavak školovanja u Medicinskoj školi “Dva heroja” tako da je za upis na smer “medicinski tehničar” bilo neophodno minimum 90 bodova.

Velika konkurencija vladala je i za “pedijatrijsku sestru”, a za upis tog smera je bilo potrebno skupiti 87,55 bodova.

Među popularnijim smerovima u Medicinskoj školi je i “zubni tehničar” koji se mogao upisati sa preko 86 bodova.

U novopazarskoj Gimnaziji najteže je bilo upisati “opšti smer” za koji su mali maturanti morali da sakupe 88,65 bodova, dok je za “prirodno matematički” i “društveno jezički” bilo dovoljno od 83 dod 84 boda.

Najmanje bodova – 68 bilo je neophodno za upis odeljenja “prirodno matematičkog” smera na bosanskom jeziku.

Gimnazija je upisivala i posebno nadarene učenike u specijalno odeljenje informatičkog smera, a u prvom upisnom krugu ostalo je pet nepopunjenih mesta.

Za upis nekog od smerova Ekonomsko-trgovinske škole bilo je potrebno od 60 do 76 bodova, a kao i ranijih godina najveća konkurencija bila je za “ekonomskog tehničara”.

Najmanje interesantan učenicima bio je smer za frizere koji se mogao upisati sa 59,88 bodova.

Sva mesta u toj srednjoj školi su popunjena.

U “Ugostiteljsko-turističkoj školi” nema mesta za odeljenja “konobara” i “kuvara”, dok je ostalo mesta na smerovima “hotelijerski tehničar”, “prehrambeni tehničar”, “turistički tehničar” i “trgovinski tehničar”.

Sva mesta popunjena su na smerovima “arhitektonski tehničar”, “dizajner grafike”, “galanterija kože”, “modni krojač”, “obućar”, “dizajner odeće” u Školi za dizajn, dok nije bilo zainteresovanih za “šivača”. Na smeru “modelar odeće” je ostalo 47 slobodnih mesta.

Mali maturanti popunili su i odeljenja na smerovima “tehničar drumskog saobraćaja”, “električar”, “elektrotehničar inofrmacionih tehnologija”, “mehaničar” i “vozač” u Tehničkoj školi, a u drugom upisnom krugu će imati mesta na smerovima “elektrotehničar energetike” , “tehničar CNC mašina” i “mašinski tehničar za konstruisanje kompjutera”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari