Za ratovanje u Siriji optužba terorizam, za Ukrajinu uslovna

Dvostruki aršini srpskih sudova i tužilaštva za "pse rata" iz Srbije

Ostavite komentar


  1. To je odavno poznato,nijedan srpski plaćenik sa ukrajinskog ratišta,počev od onog Počuče,nije robijao zbog svog učešća na stranim ratištima,iako to delo po dopuni Krivičnog zakona mora da se zatvorski sankcioniše. Svi su oni sklopili nagodbu sa srpski Tužilaštvom o uslovnoj kazni.E,sad mi vi prčajte o ravnopravnosti građana pred srpskim sudovima,bez obzira na ovo ili ono.

    1. Promašili ste temu. Borci u Pridnestovlju nisu proglašeni teroristima, u najgorem slučaju su separatisti ili pobunjenog narod nešto kao što su se Srbi u Hrvatskoj i BiH borili protiv hrvatske i bošnjačke hegemonije. Čak se ne mogu porediti sa borcima koji su se borili za R. Kosovo tj. UQK jer je u početku i za SAD bila teroristička sve dok im Holbruk 25.06.1998.god. nije dao legitimitet.
      Ne čuveno i ne promišljeno je porediti dobrovoljce koji se bore za braću Ruse, a ima i onih koji su u paravojnim formacijama, tzv. „Desni sektor“ sa ISIS tj. borcima Islamske Države protiv kojih je ustao sav slobodoljubljivi svet i zbog kojih imamo na desetine milona izbeglica od kojih je preko milion prošlo i preko naše Srbije.

        1. Ако не баш веронауку, а онда марксизам… То је тај кадар.

  2. Oni sto terorisu u Siriji su neprijateljski orjentisani prema Srbiji a oni u Ukrajini nisu. Prosto. A tek oni sto su nekada terorisali u Spaniji, ne samo da su se nafatali stanova i privilegija za dzabaleska nego su dobili usred N. Beograda bulevar, zvani iz miloste ‘bulevar Spanskih boraca’….

  3. Какви двоструки аршини, дал сте нормални? Да ли уопште људи знају каква је ситуација у Сирији и шта се тамо дешавало? Они који су се вратили из Сирије су вршили тероризам по Европи и огромне злочине правили у Сирији (масовна одрубљивања глава, живих спаљивања, разних сакаћење итд.) док код ових који су ишли за Украјну то није случај нити је забележен и један терористички напад. То што неко има проблем са Русијом нема права да прича глупости. За тероризам суде и у Европи онима који су ратовали у Сирији, али за разлику од нас они не суде онима који су на Украјинском ратишту.

  4. Kada ubijas ukrajince ( fashiste,banderovce,huntase,hohle) onda si patriota,humanista, to sto nema snimaka likvidacija kao u Siriji ne znaci da u Ukrajini srpski dobrovoljci nisu ubijali . Pravdati ubistva drugog naroda zbog predrasuda je ravno ludilu, stvarno ne znam gdje ovaj svijet ide.

  5. U Siriji ratuju teroristi i muslimanski fundamentalisti koji su protiv Srba i Srbije, za razliku od boraca iz Ukrajine. Ne znam šta nije jasno.

  6. Za ratovanje protiv profasisticke ukrajinske vlasti ljudi bi trebalo da budu nagradeni a ratovanje za prozapadne islamske teroriste treba najstrozije kaznjavati

  7. Svi koji ratuju u Ukrajini i Siriji su teroristi…ovi u rusiji su opasniji jer pomazu drzavu koja ne zeli nista dobro covecanstvu…to sto ova vlast to tolerise i gradjani to smatraju normalnom pomoci „braci“ je drugo pitanje…kako rece g.Prokic:“od ove vlasti je gori samo ovaj narod“!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.