Za sada bez kazni zbog kovid propusnica u Pirotu 1Gimnazija u Pirotu Foto: Ilija Pejčić Lika

Načelnik Odeljenja za urbanizam, stambeno-komunalnu delatnost i inspekcijske poslove Grada Pirota Bojan Pešić izjavio je danas da u Pirotu za sada nije bilo kažnjavanja zbog nepoštovanja mere posedovanja kovid propusniice za boravak u zatvorenom prostoru posle 22 sata.

“Gradski i republički inspektori zajedno kontrolišu objekte koji rade posle 22 sata. Odlična je saradnja sa republičkim inspekcijama, ali i MUP-om”, rekao je Pešić.

Od pre desetak dana u Srbiji je na snazi uredba o neophodnom posedovanju Kovid propusnice za boravak u zatvorenom prostoru posle 22 sata. Mnogi ugostitelji širom Srbije su svoje radno vreme, posle ove odluke, ograničili do 22 sata. Poštovanje ove uredbe kontrolišu nadležne inspekcije.

Pešić dodaje da se kontroliše i poštovanje mera prevencije u gradskom prevozu.

“Tu je bilo kazni zbog nenošenja maske”, rekao je Pešić. Podsećamo da kazna za građane zbog kršenja mera države u borbi protiv širenja virusa korona,odnos nepoštovanje uredbe o neophodnom posedovanju Kovid propusnice za boravak u zatvorenom prostoru posle 22 sata.5.000 dinara. Predviđena kazna za pravno lice je 300.000 dinara, a za kovid redare 30.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari