Sanaciji kolovoza na mostu u Principovoj ulici u Zrenjaninu, počeli su postavljanjem signalizacije kojom se reguliše saobraćaj, koji se trenutno odvija jednom saobraćajnom trakom. Most u Principovoj ulici najmlađi je u Zrenjaninu, koristi se tek 20 godina, ali stručnjaci tvrde da su od izgradnje bili uočeni nedostaci zbog grešaka projektanata i propusta u izgradnji.

Danas je to jedan od najopterećenijih saobraćajnih objekata u gradu, s obzirom da se, u nedostatku obilaznice, preko njega preusmerava tranzit teških vozila.

– Kada se otvori konstrukcija mosta, videćemo da li će biti potrebe za još nekim radovima. Uočeno je drobljenje betona obalnih oslonaca, a pri poslednjem redovnom pregledu 2009. godine bilo je preporučeno hitno planiranje sanacije, pogotovu što je most intenzivno opterećen. Ugovorenim radovima predviđena je zamena ležišta i dilatacija – kaže Branislav Knežević, direktor Direkcije za izgradnju i uređenje Zrenjanina.

U toku radova saobraćaj će se obavljati jednom kolovoznom trakom. Izvođačje firma Mostogradnja iz Beograda, a ugovorom je predviđeno da radovi budu završeni za 75 dana. Za radove iz budžeta grada će biti izdvojeno 20 miliona dinara iz bankarskog kredita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari