Za sportske klubove u Vranju 65 miliona dinara iz budžeta 1Foto: vranje.org.rs

Iz budžeta Grada Vranja opredeljeno je 65 miliona dinara za finansiranje 37 sportskih klubova u ovoj godini, rečeno je na svečanosti potpisivanja ugovora o dodeli sredstava za realizaciju godišnjih programa iz oblasti sporta.

Član Gradskog veća za sport i omladinu, Nenad Đorđević, rekao je da je, pored dobrih sportskih rezultata, „veoma važno da deca rastu zdravo, usvajaju pravilne navike, kao i da što veći broj dece bude uključen u sportske aktivnosti“.

Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja, istakao je da je iz budžeta lokalne samouprave obezbeđeno 133 miliona dinara za sve sportske aktivnosti u tekućoj godini.

„Pored izdavajanja za sportske klubove, ovim sredstvima obuhvaćeno je i finansiranje Sportske hale, kao i izgradnja i održavanje sportske infrastrukture, što čini oko četiri odsto prihodne strane budžeta. Grad Vranje je od 2016. do 2022. godine u oblast sporta uložio 882 miliona dinara, od toga 483 miliona za sportske organizacije, 200 miliona za rad Sportske hale i 200 miliona dinara za obnovu sportske infrastrukture“, rekao je Milenković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari