Za sufinansiranje medija u Valjevu 10 miliona dinara 1Foto: Kolubarske.rs

Načelnik Gradske uprave grada Valjeva doneo je Odluku o raspisivanju konkursa za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja radi ostvarivanja javnog interesa u 2023. godini, za šta će iz budžeta biti izdvojeno 10 miliona dinara, piše portal Kolubarske.rs.

Najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu iznosi 100.000 dinara, a najveći pet miliona dinara, naznačeno je u „konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja, podizanja kvaliteta informisanja osoba sa invaliditetom i nacionalnih manjina”.

I prethodne godine je iz gradskog budžeta bilo izdvojeno deset miliona dinara za sufinansiranje medijskih sadržaja. Lane je, nakon ocene Komisije, sufinansirano 19 projekata, najviše novca 3.250.000 dinara dobila je valjevska televizija V5, dok je TV Va Plus dobila 1.750.000 dinara.

Dve beogradske kompanije čije je sedište u Mekenzijevoj 79, a direktor obe Zoran Majdak član SNS, dobile su ukupno 1,2 miliona dinara: Informativno preduzeće Radio Valjevo 800.000 dinara, dok je Preduzeće za informisanje i marketing In Network Solution, osnivač portala Kolubarski.info, dobilo 400.000 dinara, pišu Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari