Za sve veći broj mališana terapije u inostranstvu zavise od SMS poruka

Kesić: Imam osećaj poraza i stida što moja država ne štiti bolesnu decu

Ostavite komentar


  1. Danas napise ovaj tekst, a zlatibor, vlasnik dzipica od 200.000 evrica, reaguje u kuririma i informerima rekavsi kako drzava placa lecenje dece u inostranstvu.
    Ili ja uzalud uplacujem novac za lecenje dece ili zlatibor laze?
    Molim odgovor na pitanje.

    1. Ako ste zaposleni svaki mesec se od vaše plate uplaćuje novac izmedju ostalog i za lečenje dece. U ovom trenutku je aerodrom u Trebinju i ostanak na vlasti Milorada Dodika prioritet…. Sledeći put kad se budu odredjivali pripriteti biće možda… do tada… Za našu decu!

    2. (muzika iz „Fazoni i fore“)
      Neko vozi džipove,
      neko nosi Rolex,
      a šta deca imaju?
      SMS za bolest

  2. E, moj Kesiću, da je cenzus za glasanje uzrast od 2 godine, da vidiš kako bi para bilo na sve strane.

  3. Molim Danas za ispravku teksta. Apsolutno je tačno sve ovo za Minju i Aniku, ali nekako nepravedno u ovoj priči se uvek zapostavi ili izostavi Oliver. To maleno i prelepo biće boluje od iste bolesti, danas je napunio 11 meseci, a u bolnici je punih 9. Bez roditelja, bez kontakata, sam na respiratoru. Mamu je video svega 3 puta za 9 meseci. Za njega je najmanje skupljeno, o njemu se najmanje priča. Sva su deca jednako bitna i ja samo želim da naglasim da u ovom trenutku postoje tri života za koja moramo danas da se izborimo, ne sutra, ne neki drugi put, danas, sad. Umesto da raspravljamo da li država ima ili nema, hoće ili neće da da novac, kada bi svako ko ima mobilni telefon poslao samo jedan sms, ova deca bi već primala svoj lek. Treba da shvate svi i koji imaju i koji nemaju decu, ovo se dešava običnim ljudima, ovakve stvari dolaze bez najave. Nikad se ne zna kome može da se desi. Zato ne okrećimo glavu, pomozimo kad god možemo, svakome kome možemo.

  4. U idto vreme za lajkovanje kojekakvih prostitutki i ktimosa u Parovima, Farmama, tkzv Ćirilicama(a Happy na latinici) po nekoliko desetina hiljada lajkova.

  5. Stidim se ove vlasti. Za nju su ljudi, a naročito deca, dosadna statistika. Ono što im nije dosadno to je svakodevno pitanje funkcionera kada se sklapa neki državni, kobajagi, posao: A gde sam tu ja? To njih interesuje, a deca? Deca su za njih, samo kolateralna dosada i gnjavaža.

  6. A Oliver? Gde je njegova istorija bolesti? Do detalja ste opisali sve o Aniki i Minji. Oliver je u bolnici na aparatima već 8 meseci. Od toga za vreme vanrednog stanja 3 meseca uopšte nije video mamu. Na respiratoru je i hrani se na sondu. Kako vas nije sramota!!!! On je u najtežem stanju! Sms 848 na 3030!

  7. Svaka čast što pišete o ovome, samo malo upada u oči šturost informacija o Oliveru? Nadam se nenameran propust i molba da ispravite. On je od aprila meseca u bolnici, za vreme vanrednog stanja sam. Sada mama ima prvo posete par puta po pola sata. Otac ga od aprila nije video uopšte. Povezan je na respirstor i ima peg za hranjenje u stomaku.

  8. Sta je tuzno u vezi sa humanitarnim akcijama: to sto se o necijoj sudbini odlucuje na nivou lajka i shara i sto pacijenti bez drustvenih mreza i vidljivih lica poput Kesica, nemaju dovoljan domet. Humanitarne akcije ne smeju da zamene zdravstvani sistem! Dakle mi jmamo zdravstveni sistem koji se placa parama poreskih obveznika – ucinite da taj sistem bude produktivan. O ovome se mora pricati cesto i glasno u svim medijima.

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 10

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.