Za Veljka Belivuka i još 19 osumnjičenih određen pritvor do 30 dana 1Foto: FoNet/ Božidar Petrović

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu za organizovani kriminal danas je posle saslušanja odredio pritvor do 30 dana Veljku Belivuku i još 19 osumnjičenih za ubistva, neovlašćenu proizvodnju i trgovinu narkoticima i nedozvoljeno držanje oružja, saopštio je Viši sud.

Kako se navodi, pritvor je osim Belivuku, određen M.M, D.T, N.J, V.D, V.G, S.S, B.K, M.B, M.B, A.V, N.L, N.S, M.T, F.I, N.F, Ž.K, S.L, N.B i V.G.

Pritvor je određen zbog opasnost od bekstva, mogućnosti da će uništiti, sakriti, izmeniti dokaze ili tragove krivičnog dela i u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora preko 10 godina.

Sud je naveo i da je pritvor određen i zato što su način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli do uznemirenja javnosti  koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka

Protiv rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe veću Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari