Za vreme praznika u zlatiborskim kafićima se pilo i po 900 kafa, lokalna roštiljnica prodala 190 kilograma mesa 1Foto: Nenad Kovačević/Danas

Zlatibor je u toku proteklih praznika dnevno posećivalo oko 40.000 turista, u kafićima se naručivalo i po 900 kafa, a jedna lokalna roštiljnica prodala je oko 190 kilograma mesa.

Stopića pećina, vodopad u Gostilju i Muzej „Staro selo“ u Sirogojnu su 1. maja prodali 1.700 karata, a sličan broj posetilaca imali su i zabavni parkovi u samom centru Zlatibora.

Kako navode iz Turističke organizacije, „Gold gondola“ je za uskršnje i prvomajske praznike prevezla 12.000 putnika. Ona 1. maja, zbog loših vremenskih uslova nije radila tokom celog dana, ali je za dva i po sata prevezla 750 putnika.

Na Kraljevom trgu održan je koncert folklornog ansambla „Studio Folklor“ iz Skoplja, a na sportskim terenima prvi međunarodni fudbalski turnir „Zlatibor kup“ koji je okupio preko 1.600 učesnika iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Austrije i Bosne i Hercegovine.

Hotelijeri su rasprodali svoje kapcitete, a samo u jednom kafiću dnevno se konzumiralo preko 900 kafa, podaci su Turističke organizacije.

Na osnovu podataka kojima raspolažu zlatiborski ugostitelji, u toku prvomajskog praznika u jednoj od posećnijih lokalnih roštiljnica prodato je oko 190 kg mlevenog mesa.

Na dnevnom nivou, Zlatibor je posećivalo oko 40.000 turista.

Veliku pažnju privukla su poznata izletišta Vodice, Tić polje, Oko, podnožje Čigote i Tornika i Ribničko jezero, kao i „staza zdravlja“, koja vodi od centra Zlatibora do spomenika na Šumatnom brdu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari