Za vreme Zadušnica privatnim vozilima zabranjen ulazak u niško Novo groblje: Građani pitaju zašto su neki među njima "jednakiji" 1Novo groblje: Foto čitalac

Danas i sutra, kada su Zadušnice, privatnim putničkim vozilima nije dozvoljen ulazak u kompleks niškog Novog groblja „Bubanj“, izuzev ukoliko nemaju posebnu nalepnicu za prevoz osoba sa invaliditetom.

Ulaz je dozvoljen još samo taksi vozilima.

Građani su, međutim, upozorili da je danas na Novom groblju ulaz bio dozvoljen “nekim” automobilima, koji nisu imali ovakvu nalepnicu, niti taksiraju.

“Nemamo ništa protiv da u toku ova dva dana ne ulazimo na groblje, i da vozila ostavimo na parkiralištu ispred ulaza, kako se ne bi pravila gužva, ali je uvredljivo da to ne važi za sve. Očigledno je da postoje ‘jednaki’ i ‘jednakiji’”, rekao je za Danas jedan od njih.

U pogrebnom preduzeću “Gorica” nisu odgovorili na naše pitanje zašto se dozvoljava nekim privatnim vozilima da ulaze na Novo groblje u vreme dok takav ulazak nije dopušten.

U “Gorici” su prethodno  saopštili da su tokom Zadušnica “obezbedili dovoljan broj vozila” za prevoz starijih, bolesnih i osoba sa invaliditetom koje ne koriste sopstveni prevoz, i to od ulazne kapije do grobnog mesta koje posećuju.

Prema našim informacijama, za sve građane iz ove kategorije obezbeđena su tri vozila.

“Apelujemo na građane da umesto sopstvenih vozila koriste javni gradski prevoz kako bi se sprečilo stvaranje velikih gužvi”, naveli su u tom gradskom javnom komunalnom preduzeću.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari