Za zamenu potapajućih stubića 80.000 evra 1foto: N. Kočović

Zamena i postavljanje novih automatskih potapajućih stubića za regulaciju saobraćaja Pešačkom zonom koštaće oko 80.000 evra, iako su sadašnji postavljeni pre samo tri godine u poslu vrednom preko 40.000 evra.

Na završenom tenderu najpovoljniju ponudu od 9,4 miliona dinara dostavila je firma “RTK elektro” iz Novog Pazara, pa je Javno preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta odlučilo da im dodeli ugovor.

Na tender su pristigle još dve ponude – firme “Smart energy” vredne 9,5 miliona dinara i kompanije “LGR International” koja je iznosila blizu 13,2 miliona dinara.

Projektom je predviđeno da izabrani ponuđač ukloni 15 postojećih stubića, a da na šest lokacija duž Pešačke zone u centru Novog Pazara postavi 23 nova, automatska potapajuća stubića, uz prateće elektro i druge instalacije.

Novi stubići trebalo bi da budu od hromiranog čelika, minimalne visine iznad tla 55, a prečnika 16 centimetara.

Izabrana kompanija imaće zadatak i da obezbedi aplikaciju za daljinsko upravljanje celokupnim sistemom, vršenje dijagnostike, ali i programiranje stubića da se automatski spuštaju i podižu u zadatim vremenskim intervalima.

Potapajući stubići u Pešačkoj zoni postavljeni su tokom leta 2019. godine, u poslu vrednom 4,6 miliona dinara.

Međutim, prema rečima stanara okolnih zgrada gotovo da uopšte nisu ni radili, odnosno, nisu bili podignuti kako bi sprečili odvijanje saobraćaja.

“Ne pamtimo da su ukupno bili podignuti mesec dana za ove tri godine. Brzo su propali, izlomili se. Bila je to dobra ideja, samo da su profunkcionisali. Ovako, stalno su spušteni, a automobili konstantno prolaze iako je u pitanju pešačka zona u kojoj je saobraćaj zabranjen”, kazao nam je jedan od stanara Ulice 28. novembra.

Saobraćaj Pešačkom zonom dozvoljen je samo četiri sata dnevno, od pet do devet sati ujutru i to isključivo vozilima za dostavu. U ostatku dana potapajući stubići bi trebalo da su podignuti.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari