Zaev sa direktorom 'Egzita' i američkim sportistima zainteresovanim za ulaganje u medicinski kanabis 1Foto: Pixabay/7raysmarketing

Premijer Severne Makedonije, Zoran Zaev, razgovarao je danas s direktorom festivala „Egzit“ i trojicom američkih profesionalnih sportista o mogućnostima ulaganja u industriju medicinskog kamabisa, objavila je Vlada u Skoplju.

Zaev je primio direktora „Egzita“ Dušana Kovačevića i goste iz SAD, sportiste američkog fudbala Lensa Brigsa, Turka Mekbrajda i Donija Koldvela – „uspešne proizvođače medicinskog kanabisa u SAD“.

„Pošto su prethodno analizirali mogućnosti za investicije u neke druge svetske regione, gosti su na sastanku istakli da prednosti u industiji medicinskog kanabisa Severnu Makedoniju čini zemljom od posebnog interesa za ovu delatnost“, navodi se u saopštenju.

Premijer Zaev je predstavio mogućnosti za otvaranje fabrika za preradu medicinskog kanabisa u Severnoj Makedoniji, a investitori su predstavili iskustva s najnaprednijom tehnologijom i znanje koje već koriste u svojim pogonima za uzgajanje te biljke u SAD.

Na sastanku Zaeva s direktorom „Egzita“ i američkim biznisnenima „bilo je reči i o izazovima sa kojima se suočava muzička i invent indistrija toku pandemije kovida, pri čemu su razmotrili mogućnosti za organizaciju fesitivalskih aktivnosti ‘Egzita’ i u Severnoj Makedoniji“, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari