Zaječar: Na humanitarnoj aukciji u Gostoprimnici prikupljeno preko 200.000 dinara 1Foto: Gostoprimnica Zaječar

U Duhovno-misionarskom kulturnom centru Eparhije timočke – „Gostoprimnici“, održana je humanitarna aukcija radova dece korisnika Narodne kuhinje i učenika OŠ „Ljuba Nešić“.

Prodajom šolja, koje su deca oslikala u manastiru Suvodol, prikupljen je iznos od preko 200.000 dinara koji će biti iskorišćen za kupovinu novogodišnjih paketića deci korisnika Narodne kuhinje i deci sa invaliditetom.

Na aukciji, koju su organizovali zaječarski Crveni krst i Versko dobrotvorno starateljstvo Eparhije timočke, učestvovao je veliki broj ljudi među kojima je bio i Preosvećeni Episkop timočki gospodin Ilarion.

Episkop se obratio prisutnima izrazivši blagodarnost na velikom odzivu i čovekoljublju koje Zaječarci pokazuju.

Takođe, prisutne je pozdravila i čelnica Gradskog veća gđa Ivana Ćebić, koja je u ime gradonačelnika i Grada Zaječara učestvovala u organizaciji ovogodišnje aukcije.

Predsednica zaječarskog Crvenog krsta gđa Ivanka Jović se takođe zahvalila učesnicima na trudu da ulepšaju praznike najugroženijim sugrađanima.

Aukciju je vodila dr Sanela Radisavljević, a pored dečjih radova prodate su i dve slike umetnika Dragana Stokića Rajačkog i Ninoslava Jovanovića.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari