Zaječar: Održano peto po redu takmičenje učenika tehničkih škola "Galaksija KUP" 1Foto: Tehnička škola Zaječar

Tehnička škola u Zaječaru bila je domaćin petog po redu takmičenja pod nazivom „Galaksija KUP“ u kom se nadmeću učenici tehničkih škola. Na ovogodišnjem takmičenju učestvovalo je 18 radova iz 12 škola.

Na osnovu odluke žirija prvo mesto na takmičenju održanom u subotu 26. marta, osvojio je rad pod nazivom „Inverzna kinematika u robotici“ učenika Prve tehničke škole iz Kragujevca.

Drugo mesto zauzeo je rad „Elektronski inkubator E-KVOČKA učenika Tehničke škole „9. maj“ iz Bačke Palanke a iz iste škole dolazi i trećeplasirani rad „Pametni staklenik“.

Radove učenika ocenjivao je stručni žiri: dr Danijel M. Danković, docent na Elektronskom fakultetu u Nišu, oblast Mikroelektronika i Mikrosistemi, dr Dušan M. Stefanović, Akademija tehničko-vaspitačkih strukovnih studija – Odsek Niš, oblasti Računarske tehnologije i  Komunikacone tehnologije sa elektronikom, Miloš Marjanović, asistent na Elektronskom fakultetu u Nišu, oblast mikroelektronika i mikrosistemi, Igor Kocić, diplomirani inženjer elektrotehnike za automatiku, zaposlen u TF Kable – FABRIKA KABLOVA ZAJEČAR D.O.O., i Nenad Milojković, diplomirani inženjer elektrotehnike za telekomunikacije, zaposlen u Heineken Srbija d.o.o. u Zaječaru.

“Svim takmičarima se zahvaljujemo na učešću, osvajačima nagrada čestitamo na postignutim rezultatima i nadamo se da se vidimo i naredne godine na šestoj Galaksiji”, poručili su iz Tehničke škole u Zaječaru.

Od početka pandemije 2020. godine ovo je prvo takmičenje u okviru Zajednice elektrotehničkih škola Srbije koje je organizovano neposredno sa takmičarima u školi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari