Zaječar: Raspisani konkursi za imenovanje direktora JKP „Timok održavanje“ i JKSP „Zaječar“ 1Foto: M.S. / Danas

Javne konkurse za imenovanje direktora Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ i Javnog komunalno-stambenog preduzeća „Zaječar“ , raspisao je grad Zaječar.

Da neko konkuriše za ove poslove, potrebno je da je punoletan i poslovno sposoban, kao i da je državljanin Republike Srbije.

Takođe, potrebno je da ima stečeno visoko obrazovanje na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine, odnosno na osnovnim akademskim studijama u obimu od najmanje 240 ESPB bodova, master akademskim studijama, master strukovnim studijama, specijalističkim akedemskim studijama ili specijalističkim strukovnim studijama, a zatim da ima najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima za koje se zahteva visoko obrazovanje, da ima najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima koji su povezani sa poslovima javnog preduzeća, da poznaje oblast korporativnog upravljanja, da ima radno iskustvo u organizovanju rada i vođenju poslova.

Jedan od uslova je I to da nije član organa političke stranke, odnosno da mu je određeno mirovanje u vršenju funkcije u organu političke stranke, da nije osuđivan na kaznu zatvora od najmanje šest meseci, da mu nisu izrečene mere bezbednosti u skladu sa zakonom kojim se uređuju krivična dela, i to: obavezno psihijatrijsko lečenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi, obavezno psihijatrijsko lečenje na slobodi, obavezno lečenje narkomana, obavezno lečenje alkoholičara, zabrana vršenja poziva, delatnosti i dužnosti.

Radni odnos direktor zasniva na određeno vreme koje može da traje do isteka roka na koji je direktor imenovan, odnosno do njegovog razrešenja. Mandat direktora traje četiri godine.

Kao što u pozivu piše, rok za podnošеnjе prijava jе 30 dana od dana objavljivanja javnog konkursa u “Službеnom glasniku Rеpublikе Srbijе “.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari