Zaječarski istorijski arhiv dobija 2,1 miliona za četiri projekta 1Foto: Glas Zaječara

Na konkursu za ovu godinu Ministarstvo kulture i informisanja je odobrilo sredstva za realizaciju četiri projekta Arhiva u Zaječaru, u ukupnom iznosu od 2,1 milion dinara.

U nastojanju da stvori optimalne uslove za zaštitu i očuvanje arhivske građe kao kulturnog dobra od značaja za čitavu zajednicu, Istorijski arhiv „Timočka krajina“ Zaječar je od 2010. godine uspešno realizovao 38 projekata Ministarstva kulture i informisanja Srbije, u iznosu od 23 miliona dinara.

Ove godine su odobrena sredstva za projekte Tehnička zaštita arhivske građe – nabavka arhivskih regala za depo Arhiva u Zaječaru (II faza), u iznosu od 1,2 milion dinara, Zaštita i bezbednost arhivske građe kroz oko kamere, u iznosu od 300.000 dinara, Timočani u balkanskim ratovima 1912–1913, u iznosu od  300.000 dinara, kao i Zaječarski bastioni, u iznosu od 300.000 dinara.

Realizacija navedenih projekata će u različiti aspektima doprineti ostvarenju osnovnih ciljeva zaječarskog Arhiva – zaštiti i bezbednosti arhivske građe u skladu sa savremenim standardima arhivske struke, kao i predstavljanju arhivske građe javnosti.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari