Zaječarski prosvetari, građani i roditelji odali počast nastradalima u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu 1Foto: M. S. / Danas

Zaječarski prosvetari, roditelji i građani okupili su se danas između Osnovne škole “Desanka Maksimović” i Osnovne škole “Ljuba Nešić” u 10 časova i odali poštu nastradalima u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”.

Okupljanje je počelo u 10 sati između Osnovne škole “Desanka Maksimović” i Osnovne škole “Ljuba Nešić” u Zaječaru, a kako smo saznali, pojedine škole su danas obusatvile nastavu, dok su neke nastavile sa radom.

Nastavnik Ekonomsko-trgovinske škole u Zaječaru, Dragan Petrović, kaže za Danas da su se danas okupili da pokažu svoje neslaganje sa svim šta se dešava u obrazovanju i oko obrazovanja.

“Tragedija koja se dogodila je samo posledica silnih činjenja ili (ne)činjenja u obrazovanju i svuda oko nas. Naš skup nema trenutno nikakve zahteve, izašli smo da pokažemo da se ne slažemo, pošto drugo ne znamo šta da uradimo. Mi smo nemoćni, jednostavno smo zanemeli. Da li će ministar podneti ostavku je lična stvar, ali da sam ja na njegovom mestu, podneo bih ostavku još davno, pošto je, kao što sam kazao, ovo samo posledica”, istakao je Petrović.

Zaječarski prosvetari, građani i roditelji odali počast nastradalima u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu 2
Foto: M. S. / Danas

Ivana Nikolić, predsednica sindikata u OŠ “Desanka Maksimović” u Zaječaru kaže za Danas da su se danas okupili da odaju počast nastradalima u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”.

“Na ovaj način želimo da izrazimo saučešće porodicama nastradalih. Takođe smo se okupili da pružimo podršku učenicima, kolegama koji su bili svedoci tragedije i doživeli šok. Danas je naša škola obustavila nastavu, a takođe i nekoliko drugih”, istakla je Ivana Nikolić.

Goran Manojlović, nastavnik iz Zaječara, kaže za Danas, da su se danas okupili zbog tragedije koja se dogodila u beogradskoj Osnovnoj školi.

Zaječarski prosvetari, građani i roditelji odali počast nastradalima u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu 3
Foto: M. S. / Danas

“Okupili su se građani, nastavnici i roditelji, koji žele da izraze solidarnost sa ostalim kolegama i roditeljima. Pozivamo državu, nastavnike, roditelje i učenike da stanemo na put ovom nasilju. Ne znam ko je organizator ovog današnjeg skupa”, poručio je Manojlović.

Olja Đergović, majka dvoje dece, kaže za Danas da je jako potresena i da veruje da smo kao društvo svi zakazali.

“Ovo što se noćas dogodilo me je dodatno uznemirilo. Ovo noćas je samo eskaliralo nakon onog što se dogodilo 3. maja. Mora se prestati sa nasiljem i moramo stati tome na put. Vlast mora da se pozabavi ovim stanjem društva”, istakla je Olja Đergović.

Zaječarski prosvetari, građani i roditelji odali počast nastradalima u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu 4
Foto: M. S. / Danas

Nakon toga, okupljeni građani, prošetali su gradom, a šetnja je završena u porti crkve paljenjem sveća za sve nastradale.

Na skupu se niko zvanično nije obratio.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Sve vesti u vezi sa tragedijom na Vračaru pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari