Žaklina Tatalović: U prvu epizodu (RE)KONSTRUKCIJE pozvan i predsednik Vučić 1

Svaki dan skriva se tona istine u Srbiji. Građani nisu ni svesni šta sve ne znaju, zbog čega više ne veruju svojum očima i zašto su dopustili da sto puta ponovljena laž postane istina.

Ne znaju kako se upravlja medijima i kako vlast proganja novinare koji rade svoj posao, ističe Žaklina Tatalović, novinarka televizije N1, uoči predstavljanja nove emisije „Rekonstrukcija“ koja od ove sezone počinje sa emitovanjem na N1.

U ovoj emisiji, Tatalović će, zajedno sa kolegama, pokušati da „reanimira istinu“, kako je najavljeno, te smo je zato pitali koliko je istine koju srpski političari i vlast u ovoj zemlji skrivaju. Odgovarajući na pitanje, Tatalović podseća da je kroz proganjanje novinara i medijske spinove i sama „prošla kao bosa po trnju“.

„Znam kako se manipuliše ljudima preko medija i smatram da i oni imaju prava da to saznaju. Svaka vest se kontroliše, izvrće i cela mašinerija spremna je da od jutra do mraka ponavlja laži“, rekla je Tatalović za Danas.

Ona najavljuje i da će gledaoci u emisiji „(RE)KONSTRUKCIJA“, koja će se emitovati ponedeljkom posle 20h, moći da očekuju reanimaciju istine.

„Poslednjih 10 godina u Srbiji svaki događaj ima posebnu konstrukciju koja stiže od vlasti. Na taj način građanima se servira neistina, a istina se ubija  iz sata u sat. Neophodno je da je stalno oživljavamo bilo da je reč o kršenju Ustava i zakona, o dilerima droge, o uništavanju živitne sredine ili zdravlju ljudi. Zato (Re)konstrukcija stavlja u fokus sve što je važno za našu državu i društvo“, navodi novinarka N1.

Tatalović je otkrila da u ovoj emisiji pitanja neće postavljati samo ona, već i gledaoci, koji su najvažniji, kako ona ističe.

„Na tome ću raditi sa producentom Dušanom Mlađenovićem i novinarkom Jelenom Mirković. Uvek ćemo u emisiju zvati sve strane. U prvu emisiju pozvan je predsednik Srbije Aleksandar Vučić jer ćemo pričati o kršenju Ustava i smatram da je fer da bude gost“, navela je Tatalović pozivajući publiku da pogledaju prvu epizodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.