Zakon o udžbenicima mora da se menja

Ministar prosvete razgovarao sa izdavačima

Ostavite komentar


  1. Grčevito braneći interese učenika u borbi sa izdavačima koja je trajala skoro pet minuta, ministar Šarčević je predložio kompromisno rešenje – da sve pare ovih i svih budućih roditelja odmah da Klettu pa da oni sami vide da li će i kada neku crkavicu dati i domaćim izdavačima. Računa čovek, bolje i to nego da im odmah zavešta i organe.

  2. Садашње законско решење одговара искључиво немцима, хрватима, словенцима и осталим страним издавачким кућама и то уништава културну и цивилизацијску основу Србије-ето то је искључиви узрок проблема уз, жалосно и морално јадне и недопустиво поткупљиве наставнике основних и средњих школа!

  3. Gorući problem uopšte nije prodaja polovnih udžbenika niti tkz. siva ekonomija u toj prodaji, već monopolski položaj stranih izdavača (pre svih Kletta i Novog logosa) koji je postignut korupcijom a zacementiran novim Zakonom.
    Njihova bezobzirnost ide dotle da sad hoće i da se roditeljima onemogući kupovina polovnih udžbenika.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.