Zamenik premijera Rusije u poseti Čajetini 1Foto: Opština Čajetina

Jurij Borisov, zamenik predsednika Vlade Ruske Federacije, razgovarao je danas na Zlatiboru sa predsednikom opštine Čajetina Milanom Stamatovićem o mogućnostima saradnje privrednika iz Zlatiborskog okruga sa ruskim privrednicima, kao i o potencijalnim investicijama iz Rusije u ovaj deo Zapadne Srbije.

Stamatović je, kako je saopštila Opština Čajetina, svom visokom gostu, koji će danas i sutra na Zlatiboru kopredsedavati sednicom Međuvladinog srpsko-ruskog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehnicku saradnju, pokazao najzanimljivije turističke i privredne sadržaje i potencijale zlatiborskog kraja.

Osim zamenika premijera Rusije, na Zlatiboru su boravili ambasador te zemlje u Beogradu  Aleksandar Bocan Harčeno, kao i Nenad Popović, ministar za inivacije i tehnološki razvoj i kopredsednik tog Komiteta.

Opština Čajetina je, kako se ističe, pre šest godina, osnovala prvu i, za sada, jedinu regionalnu kancelariju za saradnju sa Rusijom, kao servis za privrednike iz Zlatiborskog okruga radi njihovog organizovanijeg nastupa na ruskom tržištu.

Kancelarija, dodaje se, posreduje  u kontaktima sa ruskim institucijama i organizacijama, kao i promoviše investicione potencijale Zlatiborskog okruga u cilju privlačenja investitora iz Rusije, ali i investitora iz EU, zainteresovanih za izvoz u Rusiju.