Zapaljena kuća srpskog povratnika u Belom Polju 1Foto: Pixabay/Ronnyk

Nepoznate osobe zapalile su kuću srpskih povratnika u selu Belo Polje kod Peći, u kojoj se u tom trenutku niko nije nalazio.

Nešto ranije, u četvrtak uveče, u naselju „Doktorska dolina“ u Severnoj Mitrovici u požaru je oštećena kuća kosovskog Albanca, gde je pričinjena materijalna šteta, a povređenih nije bilo.

U selu Belo Polje jutros oko pola dva zapaljena je kuća pokojnog Radomira Kostića, prenosi Radio Bravo iz Osojana na svojoj fb stranici. Nakon Radomirove smrti u kući su povremeno boravile njegove ćerke, koje žive u Srbiji.

Kako navode mediji, kuća porodice Kostić je prvo opljačkana, a zatim zapaljena i potpuno izgorela. U selu Belo Polje do 1999. godine živelo je oko 700 Srba, a danas tu živi samo 18 srpskih porodica.

Za požar koji je zahvatio jednu kuću u naselju „Doktorska dolina“ u Kosovskoj policiji su Radiju Kontakt plus rekli da je najverovatnije podmetnut. Požar je izbio u četvrtak uveče, a kuća je vlasništvo kosovskog Albanca, rekao je za Radio Kontakt plus regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić.

Policijske ekipe odmah su izašle na lice mesta kako bi obavili uviđaj. Požar je izazvao manju materijalnu štetu, a lokalizovan je brzom intervencijom ukućana, rekao je Bojić.

On ističe da se nakon razgovora sa vlasnikom kuće isključuje mogućnost da je u pitanju međuetnički incident. U policiji zbog interesa istrage nisu želeli da iznose druge detalje u vezi sa tim slučajem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari