protest laza lazarevićfoto FoNet Marko Dragoslavić

Deo zaposlenih u Klinici dr Laza Lazarević, koji prethodnih pet meseci protestuje tražeći smenu v.d. direktora Ivane Stašević Karličić, okupiće se danas ispred RTS, sa zahtevom da nacionalni servis izvesti o problemima u ovoj klinici.

– Danas je 159. dan štrajka Klinike Dr Laza Lazarević, sa jednim zahtevom za smenom v.d. direktora Ivane Stašević. U dosadašnjoj šestomesečnoj borbi primile su nas sve institucije, pokazale spremnost i saglasnost da je zahtev za smenom opravdan, ali nije realizovana. Naša delegacija danas ide ispred RTS-a, javnog servisa svih građana, koji ove događaje vezane za Kliniku nije temeljno prenosio niti obaveštavao javnost. Naš zahtev danas je „Jedan minut za Lazu “ u nacionalno dnevniku – navodi se u saopštenju zaposlenih.

Oni ističu da „javni servis građana Srbije ima obavezu da obavesti Srbiju da stub srpske psihijatrije štrajkuje već šest meseci, da pacijenti imaju narušeno pružanje pomoći a da je odugovlačenje smene v.d. direktorke Ivane Stašević do danas i dalje aktuelno“.

– Jedno je sigurno odustajanja od zahteva, nema – zaključuju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari