Zaposleni u "Lazi Lazareviću" održali protest isperd sedišta SPS-a: Traže smenu direktorke 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Zaposleni u klinici za psihijatrijske bolesti „Laza Lazarević“, njih četrdesetak koji traže smenu direktorke te zdravstvene institucije Ivane Stašević Karličić, održali su danas dvočasovni protest ispred sedišta Socijalističke partije Srbije (SPS), jer smatraju da ta stranka štiti njen opstanak na toj funkciji.

Učesnici skupa smatraju da direktorka ima političku zaštitu SPS i da zato, iako je ministarka zdravlja Danica Grujičić podnela zahtev za njeno razrešenje, ta tačka dnevnog reda ne dolazi na dnevni red sednice Vlade.

Protest je počeo u 15:00 časova, a pola sata kasnije sedište SPS su napustili zaposleni, ali su učesnici nastavili da megafonom šalju poruke lideru SPS Ivici Dačiću.

Oni su prethodno pokušali da zvaničnicima SPS predaju svoj zahtev za smenu direktorke, ali im je rečeno da nema nikog nadležnog za to, pa su najavili da će doći u sredu ujutro da to urade, a u 15:00 će održati novi protest.

Direktorku, između ostalog, optužuju za kadrovsku politik i maltretiranje zaposlenih do kažnjavanja onih koji se protiv toga pobune.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari