Zaposleni u zrenjaninskoj školi “Žarko Zrenjanin” ne žele da im vlast nameće direktora 1privatna arhiva

U zrenjaninskoj osnovnoj školi “Žarko Zrenjanin” u toku je izbor za novog direktora. Iako je kolektiv većinom glasova poverenje ukazao dosadašnjem direktoru Miroslavu Brnjošu, Školski odbor tesnom većinom odlučio se za drugu kandidatkinju, učiteljicu Zoricu Đurin.

Kolektiv škole ne miri se sa odlukom i prvi korak koji su zaposleni učinili je obraćanje medijima. Ukoliko lokalna samouprava ne izmeni odluku, jer njeni predstavnici imaju većinu u Školskom odboru, zaposleni su spremni za radikalnije korake.

U saopštenju dostavljenom medijima, potpisanom sa kolektiv škole “Žarko Zrenjanin”, piše:

„Na sednici, održanoj 30. juna u 18 časova, Školski odbor Osnovne škole “Žarko Zrenjanin” utvrdio je predlog da za direktora škole bude izabrana učiteljica Zorica Đurin sa pet glasova za, dok je kandidat Miroslav Brnjoš, dosadašnji direktor, dobio četiri glasa“.

I to ništa ne bi bilo sporno da na sednici Nastavničkog veća u proširenom sastavu, održanoj 22. juna, Miroslav Brnjoš nije dobio 51 glas, a Zorica Đurin samo 18 glasova, od 70 zaposlenih u školi koji su pristupili glasanju.

Jedan glasački listić je bio nevažeći.

Očigledno je da volja zaposlenih u školi nije ispoštovana, da je izbor direktora politička igra i da je zaposlenima u školi “Žarko Zrenjanin” novi direktor nametnut.

Zbog toga, većina nas zaposlenih u ovoj školi osuđuje ovakvo ponašanje predstavnika lokalne samouprave i tražimo da se poništi odluka Školskog odbora i da se na novom glasanju ispoštuje volja zaposlenih u školi.

U slučaju da lokalna samouprava ostane nema na ovo naše pismo, mi ćemo preduzeti dalje korake i nećemo se zadržati samo na obraćanju medijima.

Ne želimo više da tolerišemo i trpimo ovakvo ponašanje lokalnih vlastodržaca već tražimo da se poštuje naša volja jer mi, a ne vi, gospodo, treba i u narednom periodu da radimo u ovoj školi i da sarađujemo sa direktorom, a to neće biti moguće ukoliko se ova odluka ne preinači, piše u saopštenju.

Inače, na poslednjoj skupštinskoj sednici održanoj pre pola meseca, promenjeni su članovi u školskim odborima u gotovo svim školama na teritoriji grada.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari