Zaražen osuđenik u Zabeli 1Foto: KPZ „Zabela“

Osuđenik iz poluotvorenog odeljenja zatvora „Zabela“ u Požarevcu pozitivan je na virus korona, potvrđeno je Danasu iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Kako nam je rečeno, rezultati testiranja ovog osuđenika, stigli su danas i on je prvo osuđeno/pritvoreno lice kome je potvrđen novi korona virus u srpskim zatvorima.

“Ovaj osuđenik je testiran nakon što se požalio upravi zatvora na simptome, i odmah je izolovan od drugih zatvorenika, te  smešten u bolnicu”, ističu iz Uprave i dodaju da su testirani svi koji su s njim bili u neposrednom kontaktu, kao i da su izolovani od drugih osuđenika iz predostrožnosti.

Iz Uprave naglašavaju da je zaraženi osuđenik je radno angažovan na poslovima čišćenja i redovno je nosio masku i rukavice.

Podsetimo, tzv. slobodnjacima, kao što je ovaj osuđenik, još 11. marta su suspendovane sve beneficije za izlaske iz zatvora, a i osuđenima i pritvorenima su zabranjene posete od 30. marta.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je i pre proglašenja vanrednog stanja preduzela preventivne mere kako bi se sprečio unos virusa u penalne ustanove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari