Zaraženo 1.656 korisnika i 738 zaposlenih u socijalnim ustanovama u Srbiji 1Foto: Pixabay/Geralt

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji danas je 1.656 korisnika (juče 1.677) i 738 zaposlenih zaraženih korona virusom, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1.518, a broj izlečenih zaposlenih u tim ustanovama iznosi 671.

Dom za smeštaj odraslih i starijih “Doživeti stotu“ u Beogradu, Dom za smeštaj odraslih i starijih “Stara pruga“ u Umci i Dom za smeštaj odraslih i starijih “Radost“ u Negotinu, rešenjem o zabrani rada ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donelo je takodje rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih “Nada“, u Beogradu.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite kod kojih postoji ta opasnost ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari