Pokrajinski premijer Bojan Pajtić svečano je juče u Sremskoj Mitrovici pustio u rad još jedan objekat Predškolske ustanove Pčelice nazvan „Zvezdica“, koji je izgrađen sredstvima Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine i Grada Sremska Mitrovica.

Mališani su premijera dočekali rečima „Hvala vam za Zvezdicu“ i izveli prigodnu predstavu. Predajući objekat na upotrebu direktorici PU Pčelica Vesni Konstantinović, Pajtićje rekao da je ovo samo jedan u nizu objekata građen sredstvima Fonda koji je do sada uložio 20 milijardi dinara u raznorazne infrastrukturne projekte u Vojvodini.

– Ovaj vrtićje građen u partnerskom odnosu sa Sremskom Mitrovicom i Pokrajina će i u narednom periodu nastojati da što više kapitalnih investicija bude urađeno – rekao je premijer i dodao da bez obzira na mere štednje i finansijsku krizu, projekti koji su odobreni biće i finansirani.

Zvezdica inače ima 200 mesta, izgradnja je stajala 61 milion dinara od čega je Pokrajina uložila polovinu, a izgradnjom ovog objekta za mališane u Mitrovici više nema liste čekanja na vrtić.

Posle ove svečanosti, pokrajinski premijer je pustio u upotrebu i put Erdevik – Kukujevci u opštini Šid, takođe građen sredstvima Fonda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari