Zastarela oprema i nepoštovanje propisa uzrok tragedija

Učestale nesreće u fabrikama srpske namenske industrije

Ostavite komentar


  1. Konacno malo objektivniji tekst. Uz ogradu da ja nisam isao u Ivanjicu, smatram da postoji i druga strana price u slucaju Lucana koju naravno necete objaviti. A to nisu samo plate koje su zasluzeno najbolje u Srbiji, zbog rizika i tipa proizvodnje. Objavite koliko je humanitarnih akcija organizovano od strane radnika zadnjih deset godina, koliko jos pomoci deci i socijalno ugrozenima, bolnicama, skolama, domovima zdravlja, potpisano od rukovodstva fabrike, koliko je ulozeno u modernizaciju zadnjih deset godina.
    Svi zaboravljaju da je Namenska u Lucanima najvise stradala u bombardovanju i da se skoro deset godina nakon rata borila da opstane na trzistu. I to da su se radnici cak i plata odricali da bi se fabrika obnavljala 2000ih.
    I drugo, svi mi najbolje znamo gde radimo ali isto tako smo odlucni da fabriku sacuvamo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.