Zaštitnik građana: Osobi sa invaliditetom kao poseban staž priznato vreme provedeno u ratu 1Foto - ilustracija: Pixabay/Edarn (Ilustracija)

Zaštitnik građana saopštio je da je, nakon postupka te institucije, komisija Grada Beograda za rešavanje stambenih potreba učesnika NOR-a, vojnih invalida i članova porodica palih i umrlih boraca i ratnih vojnih invalida priznala osobi sa invaliditetom vreme provedeno u ratu kao poseban staž u dvostrukom trajanju, čime je povećan njegov ukupan broj bodova na rang listi.

Po pritužbi osobe sa invaliditetom u septembru 2021. godine, Zaštitnik građana je pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Sekretarijata za imovinske i pravne poslove Gradske uprave grada Beograda, Zajedničke komisije za rešavanje stambenih potreba učesnika NOR-a, vojnih invalida i članova porodica palih i umrlih boraca i ratnih vojnih invalida i Кomisije za stambena pitanja gradonačelnika Beograda.

Utvrđeno je da nadležne komisije tokom izrade preliminarne liste za rešavanje stambenih potreba nisu, uprkos dostavljenoj dokumentaciji, pritužiocu priznale vreme provedeno u ratu kao poseban staž u dvostrukom trajanju, tačnije da nisu postupale u skladu sa zakonom i presudama Upravnog suda kojima je poništeno više njihovih odluka.

Nakon urgencije Zaštitnika građana, Sekretarijat za imovinske i pravne poslove je sredinom decembra 2021. godine dostavio obaveštenje da je obrazovana nova Кomisija za stambena pitanja gradonačelnika Beograda u čijoj nadležnosti će biti i postupci Zajedničke komisije za rešavanje stambenih potreba učesnika NOR-a, vojnih invalida i članova porodica palih i umrlih boraca i ratnih vojnih invalida koji nisu okončani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari