Zaštitnik građana pokrenuo postupak kontrole rada u Zvečanskoj 1Foto: Medija centar (Arhiva)

Zaštitnik građana pokrenuo je postupak kontrole rada Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu nakon objavljenog snimka i suspenzije medicinske sestre koja se tereti za neadekvatno ponašanje prema deci.

Kako je saopšteno iz službe ombudsmana, rukovodiocu ustanove dat je rok od 15 dana da se izjasni o okolnostima u navedenom slučaju i da Zaštitniku građana dostavi traženu dokumentaciju.

Po završetku postupka, Zaštitnik građana će saopštiti svoja saznanja o utvrđenim činjenicama i okolnostima u slučaju koji je snažno uznemirio javnost.

Kako se ocenjuje, ovaj slčuaj je još jednom ukazao na obavezu nadležnih i čitavog društva da se posvete zaštiti najmlađih i potpunom iskorenjivanju svih oblika nasilja nad njima, pre svega u ustanovama koje se bave zbrinjavanjem i zaštitom dece.

Direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd Zoran Milačić, nakon anonimne prijave da se medicinska sestra Đ.A. neadekvatno ponašala prema deci, doneo je rešenje o privremenoj suspenziji do utvrđivanja činjeničnog stanja i okončanja disciplinskog postupka, saopštilo je juče Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari