Zaštitnik građana pokrenuo postupak povodom tragedije u Pančevu 1Foto FoNet Milica Vučković

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je postupke kontrole zakonitosti i pravilnosti rada policije u Pančevu, Centra za socijalni rad, Opšte bolnice i Doma zdravlja u tom gradu povodom slučaja u kojem je ruski državljanin ubio suprugu i sina a potom izvršio samoubistvo.

„Zaštitnik građana od MUP-a traži da ga u roku od 15 dana izvesti da li je ranije bilo prijava nasilјa u ovoj porodici i ukoliko je to slučaj, koje mere je policija preduzimala u saradnji sa drugim nadležnim organima kako bi se zaštitile žrtve nasilјa u porodici i sankcionisao izvršilac. Zatim, da li je izvršilac imao oružje u legalnom posedu i koje je mere policija preduzela nakon saznanja o ovom slučaju“, navodi se u saopštenju.

Od Centra za socijalni rad Pašalić traži da ga izveste da li su muškarac i žena bili na evidenciji tog centra i da li je ranije bilo prijava nasilјa u porodici a od bolnice i Doma zdravlja da li su imala saznanja o prethodnom nasilju, da li su se članovi te porodice obraćali za pomoć i koje mere su preduzeli po tom pitanju.

Jedan ruski državljanin ubio je u utorak, 6. juna, suprugu i sina u Pančevu, nakon čega je izvršio samoubistvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari