Zaštitnik građana: Tražimo hitnu reakciju nadležnih zbog nasilja nad ženom u Sremskoj Mitrovici 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je kontrolu zakonitosti i pravilnosti rada više organa uprave u Sremskoj Mitrovici nakon informacije koja se pojavila u medijima da je muškarac ujeo svoju bivšu partnerku za obraz i time prekršio izrečenu meru zabrane prilaska.

„Ukoliko su navedene informacije iz medija tačne, neophodna je hitna reakcija nadležnih organa u cilju zaštite života žene i članova njene porodice“, naveo je zaštitnik građana u saopšenju.

Pašalić je istakao da na bilo koji oblik nasilja ima nultu toleranciju.

„Predstavnici institucije Zaštitnika građana biće u najskorijem roku na terenu radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti koje su dovele do takvog čina“, istakao je Pašalić.

Policija je u Sremskoj Mitrovici uhapsila D.O. (37) i P.P. (27), zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilje u porodici, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

MUP u saopštenju navodi da je D.O. u ponedeljak, ispred sremskomitrovačke bolnice, udario bivšu suprugu u glavu, počupao je za kosu i ugrizao za obraz, čime joj je naneo lake telesne povrede.

Sumnja se i da je P.P. juče u naselju Laćarak, na ulici, u alkoholisanom stanju udario suprugu u glavu i time joj naneo lake telesne povrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari