Zašto Građanski preokret nije imao uvid u Studiju o uticaju na životnu sredinu prečistača voda 1foto Nadica Jakovljev/Danas

Na vest koja je juče u popodnevnim satima saopštena samo nekim medijima, da je Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj izdao građevinsku dozvolu firmi „Begej Water doo“, odnosno firmi Metito, za izgradnju postorjenja za prečišćavanje otpadne vode u Zrenjaninu, reagovao je Građanski preokret iz Zrenjanina.

U saopštenju se navodi, da je Građanski preokret iz medija saznao da je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine dao saglasnost na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu prečistača otpadnih voda u Zrenjaninu.

Rešenje o davanju saglasnosti na Studiju nije upućeno Građanskom preokretu iako se aktivno legitimisao kao zainteresovana javnost u tom postupku, blagovremeno uputio pisane primedbe i učestvovao u javnoj rapravi.

Na jučerašnji upit elektronskom poštom o izostanku dostave rešenja, iz Pokrajinskog sekretarijata je stigao odgovor da je „pošiljka poslata 27. maja, a koja se ovom organu vratila 6. juna. Na vraćenoj pošiljci je naznačeno da pismo nije uručeno jer je primalac otputovao. Građanski preokret nigde nije otputovao, a koristi i poštanski fah (pretinac) za prijem pošiljki, piše u saopštenju Građanskog preokreta.

Izražavamo sumnju da Rešenje o saglasnosti na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu prečistača otpadnih voda u Zrenjaninu namernom birokratskom spletkom nije dostavljeno Građanskom preokretu, jer je velikim brojem argumenata, blagovremeno i javno osporavao izgradnju prečistača otpadnih voda u Zrenjaninu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari